HTML

Vízitúra - 2008. augusztus 2-10.

A vízitúra (kenutúra) szépségeiről és a Wágner és Vatta Kabarészínház által szervezett non-profit vízitúráról fog szólni ez a blog.

Vízitúra 2008 - a kenutúra leírása

2008.06.03. 16:58 Szecsődi M. László


Igen! Az idén is lesz kenutúra a Wágner és Vatta Kabarészínház szervezésében. Ez lesz az ötödik, és reményeink szerint, minden korábbinál jobb.

  • Időpont: 2008. augusztus 2. (szombat) - 10. (vasárnap)
    vagyis csak 5 nap kivett szabadság, mégis 9 nap nyaralás!
  • Helyszín: Felső-Tisza és Bodrog
    (Tiszabecs-Gergelyiugornya, Felsőberecki-Tokaj)
  • A túra ára: 23.000,- Ft

A túrára eddig 22 39 fő jelentkezett. (a szerk.)

  1. Először a Felső-Tisza legszebb részein fogunk evezni, Gergelyiugornyáig:

    Tiszabecs –> 24 km –> Szatmárcseke –> 14,7 km –> Tivadar –> 20,3 km –> Gergelyiugornya

    Gergelyiugornyáról átutazunk (busz segítségével) Felsőbereckibe, majd a
    Bodrogon leevezünk Tokajig:

    Felsőberecki –> 11 km –> Sárospatak –> 17 km –> Olaszliszka –> 20 km –> Tokaj

    Amint az a számokból is látszik, a napi távok bőven 30 km alatt vannak,
    így talán ez lesz a második leglazább, legbulibb túránk – ezért aztán kezdők és "kényelmesek" számára is ideális!

  2. Az idei túra időpontját úgy választottuk meg, hogy az nem esik egybe
    az alábbiakkal:
    • Sziget fesztivál
    • Művészetek völgye (Kapolcs)
    • Karácsony

Egy pár tavalyi képet az iwiw adatlapunkon már most találsz...
Tényleg! Jelölj ismerősnek!

További részletekkel hamarosan jelentkezünk...

Addig is foglald le a helyed az alábbi oldalon:
Jelentkezés az idei túrára

3 komment

Címkék: humor társkeresés nyaralás abszurd vízitúra kenutúra

A bejegyzés trackback címe:

https://vizitura.blog.hu/api/trackback/id/tr7501689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mónika 2008.06.29. 12:58:52

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem a jelentkezés előtt!
Soha nem túráztunk és valószínűleg az evező is felsikítana, ha meglátna! :) Ez gondot jelent?
Mi van benne a 23.000 Ft-ban? Vacsora? Utazás? Bármi? Akármi? :)
Van egy kisfiunk! Ő is jöhet? Neki mennyi lenne?
Van lehetőség (úgy értem idő) horgászásra, strandolásra?
Köszi előre is a válaszokat!

Üdv:

Mónika

Szecsődi M. László · http://szecsodimlaszlo.net 2008.07.01. 11:20:42

Szia Mónika!


Az, hogy még nem voltatok vízitúrán, az max. a felsikító evezőnek jelentene gondot - sem nektek, sem nekünk nem. Sőt! A gyerekeket és a "túraszüzeket" :) kimondottan kedveljük, mert talán ők a leghálásabbak, az ő számukra a legnagyobb öröm a "vizenjárás" megtanulása, a legnagyobb kaland az evezés, és a legnagyobb élmény a gyönyörű környezet, a változatos program...

Egyébként, jó páran lesznek idén is, akik még nem voltak soha kenutúrán, vagy bármi ilyesmin, így ezzel nem lesztek egyedül. Az első nap rövid, de profi oktatásban részesül mindenki, és hamar megtanulja azt a pár apróságot, amit a kenuzásról tudni kell, illetve lehet - de igazából, amikor beülsz majd a kenuba, akkor fogsz rájönni, hogy kenuzni sokkal-sokkal egyszerűbb, mint azt valaha is gondoltad volna!

A túra díjában az alábbiak vannak benne - fejből "mondom", de a jelentkezési lap kitöltése után, automatikus üzenetet kapsz, amiben minden információ, feltétel részletesen benne van, ezért is érdemes mielőbb kitöltened (www.wagneresvatta.hu/kenutura.jelentkezesi.lap.htm) :

- leutazás vonattal, csoportosan, csoportjeggyel
- a kenuk és az evezők szállítási és bérleti díja
- a kempingek díja
- két közös vacsora ára

A díjban nincs benne a hazaút ára Tokajból, és (a fenti két közös étkezésen túl) a "táplálék".

Csemetétek természetesen jöhet. A tavalyi túrát kivéve, eddig minden túrán volt több kis- és gyermekkorú is, és mindig nagyon feldobták a hangulatot, vagy színesítették az... az "egészet". :)

Számukra nyilván óriási élményt és kalandot jelenthet a sok-sok látnivaló, a változatosság, a játékok, a sátrazás, a vízi és vízparti állatok és növények, amelyek itt nem ketrecek mögött, hanem szabadon figyelhetőek meg. Ehhez képest, a mi gyermekkorunk unalmas SZOT-üdülői labdába sem rúgnak...

A túra teljesen non-profit alapú, és mivel minden kemping árából, minden igénybe vett szolgáltatásból, ahol egyáltalán lehetett, csoportkedvezményt alkudtunk ki, ezért külön gyermekkedvezményt már nem tudunk kiharcolni.

Viszont, ami számotokra - családosok révén - fontos lehet: a túra Magyarország északkeleti részén "zajlik", és az országban itt a legalacsonyabbak az árak. Pl. a Balatonnal szemben, itt akár fél- vagy harmadáron lehet megebédelni, vagy meginni egy sört. Ráadásul, minden táborhely közelében van lehetőség közértben is vásárolni...

A túra időbeosztásáról... Az egészet úgy találtuk ki, hogy azért ne csak evezésről szóljon a túra, hanem hogy minél jobban kihasználjuk azt, hogy minden nap egy másik településen, egy másik kempingben szállunk meg - így minden nap más és más programokra lesz lehetőségetek.

A napi evezési távokat is nagyon alacsonyra "állítottuk", hogy ne legyen kimerítő, és nagyon időigényes, és sok-sok idő maradjon egyéb dolgokra is. Szerintünk, ettől igazán nagyszerű a túra.

Evezés közben, folyamatosan tudtok napozni, és bárhol, bármelyik homokos parton, vagy ahol szimpatikus, kiköthettek, strandolhattok, úszhattok stb.., de persze, erre a táborhelyek közvetlen közelében is lesz lehetőségetek.

Az evezésen kívül nincsenek kötelező programok, így miután megérkezünk az új táborhelyre, saját tempóban, saját időbeosztásban, mindenki kedvére választhat a számtalan program közül. Így lehetőségetek lesz másokkal sétálni, kirándulni, várost nézni, termálfürdőzni, fagyizni, éttermet látogatni, focizni, röplabdázni, ping-pongozni, tollasozni, főzöcskézni, tábortűzelni, beszélgetni, halászni, vadászni, gyűjtögetni és számtalan egyéb dolgot űzni. De ha éppen olyan kedvetek van, akkor persze lehettek magatok is: semmi sem kötelező.

Talán ettől igazán népszerű a WV-ízitúra, és ezért járnak vissza egyre többen, és ezért fogynak el olyan hamar a szabad helyek.

Remélem, minden kérdésedre sikerült kimerítően felelnem, de ha mégsem, akkor csak kérdezz bátran: minden kérdésedre szívesen válaszolunk!

Ja! Idén maximum 45 fővel tudunk menni, és már 39 hely betelt. Szóval, ha nem szeretnétek lemaradni erről az egyedi, különleges és változatos túráról, akkor ne habozz! Most rögtön töltsd ki a jelentkezési lapot!
www.wagneresvatta.hu/kenutura.jelentkezesi.lap.htm

wilhelmina 2016.07.12. 21:27:06

2007-ben voltam- szuper volt, egyik legjobb nyári élményem!!
süti beállítások módosítása